Kontaktirajte nas
KONTAKTIRAJTE NAS

Voleli bismo da Vas čujemo! Pošaljite nam poruku i jedan od naših predstavnika će vam se javiti u najkraćem mogućem roku.

(Popunite sva polja, označena sa *.)

Kako želite da Vas kontaktiramo?


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  1. Pocetna
  2. »
  3. Projekti
  4. »
  5. Industrijske i komercijalne zgrade
  6. »
  7. Zvučna izolacija proizvodnog pogona, Salzburg

Zvučna izolacija proizvodnog pogona, Salzburg

Zvučna izolacija proizvodnog pogona, Salzburg
Zvučna izolacija proizvodnog pogona, Salzburg
Zvučna izolacija proizvodnog pogona, Salzburg
Zvučna izolacija proizvodnog pogona, Salzburg
Zvučna izolacija proizvodnog pogona, Salzburg
Zvučna izolacija proizvodnog pogona, Salzburg

Situacija

KACO GmbH + Co. KG, podružnica ZhongDing Grupe, je jedan od vodećih svetskih programera i proizvođača visoko preciznih, aplikacija orijentisanih rešenja za zaptivanje za automobilsku industriju i industriju dobavljača.

Kao blizak partner automobilskoj industriji i industriji dobavljača, kompanija decenijama drži korak sa visokim zahtevima i tehničkim promenama u industriji.

Jedan od 6 proizvodnih pogona KACO Dichtungstechnik GmbH & CoKG nalazi se u prelepom mestu St. Michael im Lungau. U proizvodnji se proizvode zaptivni delovi za automobilsku industriju. Za to su potrebne mašine visoke preciznosti i savesni i dobri zaposleni.

Problem

Skidanje ivica i sušenje određenih komponenti za zaptivanje se odvija u posebnoj prostoriji od cca. 100m² koji je odvojen od ostatka proizvodnje. U ovoj prostoriji se nalaze 4 velike mašine i naravno mnogo malih polica za skladištenje ulaznih i odlaznih proizvoda. Relativno je skučen i ima malo prostora za „uređivanje“ određenih izvora zvuka.

Pri konstantnih 87 dB(A), nivo buke u ovoj prostoriji je previsok da bi zaposlenima koji tamo radili obezbedio prijatno radno mesto. Iz intralogističkih razloga za kompaniju nisu dolazili u obzir separatori prostorija i ograde. Ovi elementi zvučne izolacije bi uvek imali ogroman uticaj na proizvodni proces u jednom ili drugom trenutku.

Rešenje

Zidovi i plafon su prekriveni visoko upijajućim akustičnim apsorberima kako bi se smanjili odjeci u prostoriji i postigao generalno niži nivo zvuka u prostoriji kroz apsorpciju. Na zidove i plafon naneta je pena debljine 10-15 cm tako da ne ometa proizvodne procese i smanjuje ukupan nivo buke.

Rezultat

Nivo zvuka izvan ove proizvodne prostorije od 100m² smanjen je za 7 dB(A).
Postignut je jasno čujan rezultat, koji će veoma pozitivno uticati na sposobnost koncentracije zaposlenih.

Proizvodni procesi nisu ni na koji način poremećeni i KACO nije morao da menja svoje unutrašnje procese.

Slični proizvodi

Koristimo kolačiće na našoj veb stranici. Ako nastavite, prihvatate ove kolačiće. Saznajte više o kolačićima.