Kontaktirajte nas

KONTAKTIRAJTE NAS

Voleli bismo da Vas čujemo! Pošaljite nam poruku i jedan od naših predstavnika će vam se javiti u najkraćem mogućem roku.

(Popunite sva polja, označena sa *.)

Kako želite da Vas kontaktiramo?


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  1. Pocetna
  2. »
  3. O nama
  4. »
  5. Ko smo mi

Ko smo mi

DECIBEL- zvučna izolacija i akustika

DECIBEL- zvučna izolacija i akustika

DECIBEL je Bugarska inženjerksa i proizvodna kompanija, osnovana 2012. godine u Sofiji. Danas je DECIBEL jedan od najvećih proizvođača zvučne izolacije i zvučnih rešenja dostupnih u preko 38 zemalja sveta.

Inovacija i nauka nas vode u našem radu. Pored proizvodnje i razvoja sistema za kontrolu buke, dizajniramo i instaliramo naša rešenja za kupce širom sveta. Naša rešenja uključuju sisteme zvučne izolacije za domove, kancelarije i klubove; akustični materijali za studije, spavaće sobe i hotele; zvučne izolacije industrijskih kabina za mašine i proizvodne linije, kao i rešenja za izolaciju vibracija za određenu proizvodnu opremu i vozila.

Naši kupci i partneri širom sveta odabiru nas zbog kratkog vremena isporuke, sofisticiranog pristupa inženjerskim rešenjima (koja štede novac) i garancije za postizanje rezultata koje dajemo.

Posebnu pažnju posvećujemo čitavom ciklusu projekta - od dizajna, preko proizvodnje, isporuke i ugradnje do njegovog završetka sa završnim kontrolnim merenjima.

Tokom godina, naš tim je završio preko 2700 projekata zvučne izolacije i akustike za stambene zgrade, klubove, industrijske rashladne uređaje, kancelarije, konferencijske sale, pa čak i skloništa za životinje i jahte, a reference za odlične rezultate dobio je i od privatnih klijenata i od arhitekata, investitora, ogranizacije za upravljanje projektima, građevinske kompanije, privatne i javne organizacije iz Bugarske, Evrope i Azije.

Proizvodni pogon

Proizvodni pogon

DECIBEL ima sopstveni proizvodni pogon od 2000m2 smešten u Ботевграду u Bugarskoj, što nas čini jednim od najvećih proizvođača zvučne izolacije i akustičnih materijala u Evropi.

Po prvi put fabrika DECIBEL otvorila je svoja vrata 2014. godine i započela proizvodnju akustičnih difuzora i obloga od naelektrisanih vlakana - flok. U 2015. godini kompanija je kupila mašinu za brzo rezanje žicom za formiranje akustičnih blokova. Sledi kupovina mašina za obradu metala i CNC sekača za proizvodnju perforiranih i urezanih akustićnih ploča.

Danas je deo proizvodnje DECIBEL - a robotizovan, dok fini detalji naše kvalifikovane zanatlije rade precinim rukama. Fabrika je podeljena na sektore za preradu drveta, metala, tekstila i proizvodnju gipsa-kompozitnih proizvoda.

Svakodnevno se iz naše fabrike isporučuju proizvodi za zvuk i izolaciju na 3 kontinenta, koji se distribuiraju u preko 20 predstavnika širom sveta koji ih nude u svojim prodavnicama i skladištima.

Osnivači

Osnivači

Ph.D. MSc. Eng. Tsvetan Nedkov
Osnivač / CEO @ DECIBEL
LinkedIn Profile

Doktorska disertacija: „Razvoj metoda i algoritama za proračun gubitaka prenosa zvuka smanjenjem šuma na zidnim oblogama za studije za snimanje i koncertne sale."

Magistar građevinarstva UASG, Sofija

Diana Tzonevska-Nedkova
Osnivač / CMO @ DECIBEL
LinkedIn Profile

BA International Business (German & Italian) @ European Business School London, UK
МА Brand building (English) @ New Bulgarian University, Sofia

Inovacije i naučni doprinos

Inovacije i naučni doprinos

DECIBEL odsek za istraživanje  i razvoj rukovodi dr. inž. Tsvetan Nedkov sa doktorskom disertacijom na temu „Istraživanje i razvoj metoda i algoritama za izračunavanje prenosnog gubitka particija za koncertne dvorane i studija za snimanje". U razvoju novih proizvoda, DECIBEL je uspešno sarađivao sa Odeljenjem za fiziku Univerziteta za arhitekturu, građevinarstvo i geodeziju, Odeljenjem za radio i telekomunikacije Tehničkog univerziteta u SOfiji i Odeljenjem za polimerno inženjerstvo Univerziteta za Hemijsku tehnologiju i metalurgiju, Sofija.

Sledeći naučni radovi u nastavku imaju faktor uticaja i potvrđuju naučnu prirodu našeg pristupa razvoju proizvoda:

  1. MUTE SYSTEM kompozitni sistem sa objavljenim rezultatima na međunarodnoj naučnoj konferenciji ICEST 2014
  2. Projektovanje i proizvodnja smanjene komore prigušivača za ispitivanje uzoraka u labaratoriji za fiziku na UACEG-u prijavljeno na naučnoj konferenciji na UACEG, 2014
  3. Razvoj industrijskih prigušivača ševrona objavljen u IJETCAS International Journal 2015
  4. Višeslojne kompozitne zvučno izolacione ploče za zidove, objavljeno na CEMA 2015
  5. Razvoj i realizacija višeslojne tanke ploče za smenjenje zvuka za postojeće zidove, predstavljeno na međunarodnoj konferenciji - IcETRAN, Serbia, 2017
Patents

Patents

Koristimo kolačiće na našoj veb stranici. Ako nastavite, prihvatate ove kolačiće. Saznajte više o kolačićima.