1. Pocetna
 2. »
 3. Usluge
 4. »
 5. Projektovanje

Zaštita od buke I Projektovanje optimalnih rešenja I Decibel AS
Zaštita od buke I Projektovanje optimalnih rešenja I Decibel AS

Projektovanje zvučne izolacije
Projektovanje zvučne izolacije
Projektovanje zvučne izolacije
Kontaktirajte nas
KONTAKTIRAJTE NAS
Zaštita od buke I Projektovanje optimalnih rešenja I Decibel AS

Voleli bismo da Vas čujemo! Pošaljite nam poruku i jedan od naših predstavnika će vam se javiti u najkraćem mogućem roku.

(Popunite sva polja, označena sa *.)

Kako želite da Vas kontaktiramo?


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Projektovanje zvučne izolacije

Projekat zvučne izolacije neophodan je svaki put kada treba predvideti tačne rezultate koji će se postići primenom mera za suzbijanje buke . Na primer, tokom zvučne izolacije zida između prostorije u kojoj nivo zvuka/buke, nastao usled govora i drugih kućnih aparata, iznosi  85 dBA, i susedne spavaće sobe u kojoj nivo buke mora biti ispod 25 dBA radi mirnog sna, projekat procenjuje gubitak energije zvuka/buke kroz strukturu pregradnog zida i određuje broj i kvalitet slojeva koje treba dodati kako bi se postig ovaj nivo (25dBA).

Pošto prenos zvuka kroz strukturu zavisi od različitih fizičkih parametara materijala projektovanje je obavezno kako bi se dobio željeni efekat. Važno je napomenuti da neki od najčešćih toplotno izolacionih materijala, kao što su EPS i KSPS, smanjuju efekat zvučne izolacije zidova zbog svoje strukture, i stvaranjem akustičkih mostova doprinose prenosu zvuka u narednu prostoriju. Materijale za termo izolaciju ne treba mešati niti koristiti kod zvučne izolacije. Računarska verifikacija sistema zvučne izolacije obavezan je deo izbora odgovarajućeg sistema za smanjenje buke.

Projekti za zvučnu izolaciju zidova u stambenim i javnim zgradama se vrše se prema metodologiji standarda EN ISO 12354 -1 i 2.

U industrijskoj zvučnoj izolaciji i kontroli buke, izrada projekta je neizostavni korak u pronalaženju rešenja za postizanje željenih nivoa smanjenja buke. Pri proračunu zvučne izolacije u proizvodnim postrojenjima, koristi se niz standarda i metodologija u zavisnosti od specifičnosti problema. Najviše se obraća paznja na detekciju buke neposredno na mestima operatera u fabrikama, i eliminaciji negativnih psiholoških efekata koji narušavanju zdravlje osoblja, usled visokog nivoa buke.

Projektovanje akustičkog tretmana

Akustički projekti su obavezni deo određivanja vrste i lokacije akustičkih obloga u studijima, koncertnim dvoranama, učionicama, klubovima, prodavnicama, restoranima, poslovnim prostorima, kancelarijama, bioskopima i muzičkim studijima.

Kako bi se precizno odredila optimalna akustika prostorija, primenjuju se proračuni i simulacije  sledećih parametara:

 • Vreme reverberacije RT60 i RT30;
 • Procena jasnoće govora D50 i C50
 • Studija ranih i kasnih refleksija;
 • Speech transmission index STI;
 • Nivo pozadinskog šuma i opšti nivo zvuka (izražen u dBA);
 • Modovi prostorije i analiza stojećih talasa;

Projekti uključuju tehničke detalje, predmere, 3D vizuelizaciju i proračune. Simulacije se izvode uz pomoć specijalizovanih softvera u skladu sa evropskim i međunarodnim normama i standardima

Koristimo kolačiće na našoj veb stranici. Ako nastavite, prihvatate ove kolačiće. Saznajte više o kolačićima.