VISTO 48 panel za zvučnu izolaciju

Opis

VISTO 48 je elastični panel visoke tehnologije za zvučnu izolaciju i absorciju zvuka, namenjen za  zidove i plafone. Kombinacijom različitih slojeva u panelu postiže mnogo viši nivo zvučne izolacije u poređenju sa konvencionalnim materijalima kao što staklena vuna,kamena vuna ili pluta. Srednji sloj od viskoelastičnog polivinila, istovremeno doprinosi smanjenju buke i zvučne izolacije i absorbuje i smanjuje vibracije. Geometrijski oblik poroznog materijala (prednji sloj) je optimizovan da povećava apsorpciju zvuka u rasponu od 400-650 Hz, koji je karakterističn za većinu domova.

VISTO 48 je patentiran proizvod i rezultat  razvoja DECIBEL kompanije, a projektovanje tako da obazirući se na optimizaciju najvažnijih parametara koji određuju akustične osobine kao što su:

* Otpornost na strujanje vazduha
* Viskoznost
* Poroznost
* Elastičnost

Primena

Zvučno izolacioni panel VISTO 48 pogodan je za:

- Ugradnja u gipsane ploče (kao zamena za tradicionalnu mineralnu vatu) iznad spuštenih plafona, ispod povišenih podova i otvorenih okrenutih u studijima i na probama.

- Za zidnu zvučnu izolaciju. Ploča mora biti postavljena između nosećih profila od gips kartonske konstrukcije, gde se može ugurati između profila prilepljenih na isti zid lepkom VISTO BOND ili pričvršćenih na montažne elemente VISTO FIKS.

- Za zvučnu izolaciju povišenog poda. VISTO 48 treba nanositi direktno na postojeći pod bez lepljenja. Više zvučne izolacije za podove pogledajte ovde.


- Za gornju spuštenu rastersku tavanicu. Panel VISTO 48 mora se nanositi direktno na rastersku strukturu, koju treba ojačati dodatnim vešalicama kako bi se sprečilo progibanje.

Tehnički pokazatelji:

Debljina4,8 cm
Težina2,5 kg
Veličina panela100 cm x 60 cm
Zvučna absorpcija400 - 650 Hz

Galerija

Povezani projekti

We use cookies on our website. By continuing you accept these cookies.