1. Pocetna
  2. »
  3. Projekti
  4. »
  5. Muzički studio
  6. »
  7. Изолација буке бубњарског студија

Изолација буке бубњарског студија

Изолација буке бубњарског студија
Изолација буке бубњарског студија
Изолација буке бубњарског студија
Изолација буке бубњарског студија
Изолација буке бубњарског студија
Изолација буке бубњарског студија
Изолација буке бубњарског студија
Изолација буке бубњарског студија
Изолација буке бубњарског студија
Kontaktirajte nas
KONTAKTIRAJTE NAS
Изолација буке бубњарског студија

Voleli bismo da Vas čujemo! Pošaljite nam poruku i jedan od naših predstavnika će vam se javiti u najkraćem mogućem roku.

(Popunite sva polja, označena sa *.)

Kako želite da Vas kontaktiramo?


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Акустични проблем

У јулу 2020. године професионални музичар и бубњар Венко Поромански затражио је од ДЕЦИБЕЛ-а решење проблема у свом бубњарском студију. Клијент нам је рекао о два главна проблема. Први проблем била је звучна изолација и вибрације које пролазе кроз зграду, изазивајући жалбе и незадовољство људи који живе у близини. Студио се налази на 16. спрату стамбене зграде (обично се такви студији праве под земљом).

Други проблем био је квалитет звука и чињеница да бубњар заправо није добро чуо инструмент. Енергији бубња потребан је простор, а у нашем случају, бубњарски студио је био премали, бубњару је била потребна савршено акустички обрађена просторија да би му се свидео начин на који рекреатира, ритам

Наш задатак је био да побољшамо параметре изолације звука и вибрација у соби.

Морали смо да се односимо према соби тако да звук инструмента звучи стварно, било је важно да то не надокнадимо додатним притиском или променом равнотеже динамике свирања, што је честа грешка у индивидуалној пракси.

Раствор

У ту сврху, ДЕЦИБЕЛ је осмислио пројекат за акустички третман студија за индивидуалну праксу. Процес је прошао мерења како би се утврдио ниво звука током динамичног бубњања.

Инжењерска и акустичка побољшања извршена су помоћу подножја за изолацију од вибрација од два слоја, међусобно одвојена сферичним гумено-пнеуматским амортизерима.

Тим ДЕЦИБЕЛ је спровео звучни третман који апсорбује звук у соби за пробе. Пројектована и изведена конструкција смањује вибрације на конструкцији за 99% у фреквенцијском опсегу од 15 Хз до 20 000 Хз.

Да би се повећала својства звучне изолације најлакшег преградног елемента - постојећих врата - додато је друго са двоструким заптивачима и четком за смањење звука на дну. укупна звучна изолација врата повећана је са 28дБ на 42дБ.

Процес је трајао 2 месеца.

Резултати реализованог пројекта

По завршетку акустичке обраде постиже се чист звук инструмента. Израђени подијум изолује структурне вибрације изазване звучним притиском у соби. Одмах након инсталације, повратне информације које смо добили од нашег клијента су више него позитивне.

„Свирање удараљки доноси ми задовољство, радост и чини ме да се осећам ситим и живим. Радим нешто стварно од срца! ”- Венко Поромански

Ако сте пронашли разлог да се осећате комплетним и ако вам је свирање задовољство, не устручавајте се да нас контактирате ради побољшања акустике у вашој соби за креативност.

Погледајте видео снимак где Венко Поромански објашњава читав процес израде студија и коментар случаја др, инж. Тсветан Недков у видеу⬇https://youtu.be/J9IdBRPCOk8

Slični proizvodi

Koristimo kolačiće na našoj veb stranici. Ako nastavite, prihvatate ove kolačiće. Saznajte više o kolačićima.