Kontaktirajte nas

KONTAKTIRAJTE NAS

Voleli bismo da Vas čujemo! Pošaljite nam poruku i jedan od naših predstavnika će vam se javiti u najkraćem mogućem roku.

(Popunite sva polja, označena sa *.)

Kako želite da Vas kontaktiramo?


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Izolacija od udarne buke

Izolacija od udarne buke
Izolacija od udarne buke
Izolacija od udarne buke
Izolacija od udarne buke
Izolacija od udarne buke

Jedan od najčešćih problema sa bukom u stambenom sektoru potiče od udarne buke koja se stvara iznad stana stanara. Udarna buka nastaje kada objekat udari u drugi objekat, što generiše zvuk koji putuje kroz zgradu. Čest primer udarne buke su koraci na podu komšije na spratu. U poređenju sa vazdušnom bukom, kao što je govor ili muzika, koja se prenosi vazduhom, udarnu buku je mnogo teže izolovati jer vibrira kroz plafon i zidove stana ispod izvora buke.

DECIBEL-u se obratio sa zahtevom da zvučno izoluje spavaću sobu od buke koju stvaraju susedi sa sprata u Bukureštu, Rumunija. Buka je bila povezana sa stalnom vikom u svako doba, lupanjem vratima, bacanjem predmeta na pod, itd. Buka je bila toliko nepodnošljiva da je mušterija razmišljala o prodaji stana i iseljavanju.

Bilo je očigledno da tipični materijali za zvučnu izolaciju ne bi bili prikladni za ovaj projekat. Stoga je DECIBEL-ov inženjerski tim kreirao prilagođeno rešenje „soba u prostoriji“ izgradnjom višeslojnog sistema na podu, zidovima i plafonu.

Uzimajući u obzir potrebu za prilagođenom izolacijom punog obima, cena projekta je bila veća od tipičnih rešenja za zvučnu izolaciju. Međutim, rezultat je bio toliko impresivan za klijenta, da je odmah zatražio zvučnu izolaciju još jedne prostorije koja se koristi kao kućna kancelarija sa istim prilagođenim pristupom.

DECIBEL je izvršio izolaciju obe prostorije počev od faze projektovanja i inženjeringa, pa sve do ugradnje zvučnoizolacionih materijala i zvučnoizolacionih vrata.

Pomaganje kupcima da žive u mirnom i zdravom okruženju je misija DECIBEL-a i drago nam je što ispunjavamo ovo obećanje širom sveta.

Slični proizvodi

Zvučna izolacija Decibel Block System™

Decibel Block Sistem ™ je zvučna izolacija za zid, pogodna za najviši nivo zvučne izolacije u stambenim prostorijama, javnim prostorijama i industrijskim zgradama. Sistem zvučno izolacionih i zvučno apsorbujućih ploča postavljenih na postojeći zid pomoću vibro izolacionih vešalica i konstrukcije. Svojstva zvučne izolacije Decibel Block Sistem ™ su između 15 i 24 db, u zavisnosti od vrste zida. Ovaj sistem je pogodan i za ugradnju na lagane pregradne elemente od gipsane ploče. Korišćena kombinacija zvučno izolacionih materijala različite gustine i elastičnosti, zajedno sa slojem za upijanje zvuka sa dalje povećanom površinom i vibro izolacionim pričvršćivačima garantuje postizanje maksimalnih visokih rezultata smanjenja zvuka. Zvučna izolacija je projektovana u skladu sa novim tendencijama u zvučno izolacionim konstrukcijama i eksperimentalno je testirana u laboratoriji 2015. godine u skladu sa standardom EN ISO 10140 - 2: 2010. Za postizanje i poboljšanje efekta zvučne izolacije zida preporučujemo izradu podne zvučne izolacije ili plafonske zvučne izolacije u zavisnosti od toga gde se nalazi izvor zvuka.   Decibel Block Sistem ™ je pogodan za: - Stambene prostorije- Javne prostorije- Industrijske zgrade- Za ugradnju u lagane pregradne elemente od gips ploča Prava instalacija i praćenje koraka za implementaciju izuzetno je važno za postizanje punog potencijala sistema. Preporučuje se da instalaciju sistema izvrši specijalni instalater zvučno izolacionih i zvučnih sistema. Za više informacija o instalaciji, kontaktirajte nas office@decibel.co.rs42334234234

Zvučna izolacija Decibel Block System™

Zvučna izolacija MUTE SYSTEM™ 33

MUTE SISTEM ™ 33 je sistem zvučne izolacije povezanih tankim tačkama za zidove koji je godinama razvijao i usavršavao Odeljenje za istraživanje i razvoj kompanije DECIBEL. Glavni akustički princip koji se koristi u sistemu je masa + opruga + masa kao u elektromehaničkoj analogiji. Inženjeri DECIBEL-a stvorili su izuzetno tanak i 4 puta efikasniji sistem, montiran pomoću 5 posebno dizajniranih antivibracionih DClok ™ pričvrsnih elemenata. Ono što DECIBEL-u omogućava da osigura kvalitet i efikasnost sistema jeste to što se njegovi parametri zvučne izolacije simuliraju pomoću MKE i nakon toga verifikuju laboratorijskim ispitivanjima. MUTE SISTEM ™ 33 je pogodan za stambene i javne prostore, industrijske zgrade. * Pronađite donju Rv tabelu sa kompletnom listom vrsta zidova   DClok ™ je patentirani pričvršćivač specijalno dizajniran za ugradnju MUTE SISTEM ™ zvučno izolacionih panela. Inovativni pričvršćivači izrađeni su od specijalnih elastomera, što ih čini efikasnom tačkom vibro izolacije između postojećeg pregradnog zida i panela. Njihova geometrija smanjuje brzinu prenosa zvuka i minimizira površinu dodira između zvučno izolacionih ploča i postojećeg zida na ispod 1%. Dodaci za povećanje performansi zvučne izolacije DClant ™ - zaptivač za zvučnu i vibro izolaciju, koji sistemu dodaje +3 dB DCvisco ™ - Zvučna i vibro izolaciona membrana, koja dodaje +3 dB sistemu DCstrip ™ - Traka za zvuk i vibro izolaciju koja sistemu dodaje +2 dB 42334234234

Zvučna izolacija MUTE SYSTEM™ 33
Koristimo kolačiće na našoj veb stranici. Ako nastavite, prihvatate ove kolačiće. Saznajte više o kolačićima.