1. Pocetna
  2. »
  3. Projekti
  4. »
  5. Domovi
  6. »
  7. Izolacija od udarne buke

Izolacija od udarne buke

Izolacija od udarne buke
Izolacija od udarne buke
Izolacija od udarne buke
Izolacija od udarne buke
Izolacija od udarne buke
Izolacija od udarne buke
Kontaktirajte nas
KONTAKTIRAJTE NAS
Izolacija od udarne buke

Voleli bismo da Vas čujemo! Pošaljite nam poruku i jedan od naših predstavnika će vam se javiti u najkraćem mogućem roku.

(Popunite sva polja, označena sa *.)

Kako želite da Vas kontaktiramo?


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Jedan od najčešćih problema sa bukom u stambenom sektoru potiče od udarne buke koja se stvara iznad stana stanara. Udarna buka nastaje kada objekat udari u drugi objekat, što generiše zvuk koji putuje kroz zgradu. Čest primer udarne buke su koraci na podu komšije na spratu. U poređenju sa vazdušnom bukom, kao što je govor ili muzika, koja se prenosi vazduhom, udarnu buku je mnogo teže izolovati jer vibrira kroz plafon i zidove stana ispod izvora buke.

DECIBEL-u se obratio sa zahtevom da zvučno izoluje spavaću sobu od buke koju stvaraju susedi sa sprata u Bukureštu, Rumunija. Buka je bila povezana sa stalnom vikom u svako doba, lupanjem vratima, bacanjem predmeta na pod, itd. Buka je bila toliko nepodnošljiva da je mušterija razmišljala o prodaji stana i iseljavanju.

Bilo je očigledno da tipični materijali za zvučnu izolaciju ne bi bili prikladni za ovaj projekat. Stoga je DECIBEL-ov inženjerski tim kreirao prilagođeno rešenje „soba u prostoriji“ izgradnjom višeslojnog sistema na podu, zidovima i plafonu.

Uzimajući u obzir potrebu za prilagođenom izolacijom punog obima, cena projekta je bila veća od tipičnih rešenja za zvučnu izolaciju. Međutim, rezultat je bio toliko impresivan za klijenta, da je odmah zatražio zvučnu izolaciju još jedne prostorije koja se koristi kao kućna kancelarija sa istim prilagođenim pristupom.

DECIBEL je izvršio izolaciju obe prostorije počev od faze projektovanja i inženjeringa, pa sve do ugradnje zvučnoizolacionih materijala i zvučnoizolacionih vrata.

Pomaganje kupcima da žive u mirnom i zdravom okruženju je misija DECIBEL-a i drago nam je što ispunjavamo ovo obećanje širom sveta.

Slični proizvodi

Koristimo kolačiće na našoj veb stranici. Ako nastavite, prihvatate ove kolačiće. Saznajte više o kolačićima.