City Mark Art Center

City Mark Art Center
City Mark Art Center
City Mark Art Center
City Mark Art Center
City Mark Art Center
City Mark Art Center
City Mark Art Center
Kontaktirajte nas
KONTAKTIRAJTE NAS
City Mark Art Center

Voleli bismo da Vas čujemo! Pošaljite nam poruku i jedan od naših predstavnika će vam se javiti u najkraćem mogućem roku.

(Popunite sva polja, označena sa *.)

Kako želite da Vas kontaktiramo?


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Zvučna izolacija i kompletno akustično rešenje multi Markatne hale Citi Mark Art Center u stambenoj zgradi u Sofiji.

"Levski bioskop", kako je poznat većini stanovnika Sofije, je bioskop izgrađen krajem 60-ih godina prošlog veka na osnovu stambenog objekta u Bulevaru Janka Sakuzova.

Nakon devedesetih, bioskop u državnom vlasništvu transformisan je u privatni salon, privatne žurke i korporativna dešavanja. Ubrzo nakon toga, počele su žalbe stanovnika zgrade zbog visokog nivoa buke kako zbog događaja, tako i zbog novoinstaliranih klimatizacionih sistema koji opslužuju lokaciju. Dok se salon ne zatvori, ovi problemi ostaju nerešeni.

Struja "Levski bioskopa" i stanovnici zgrade.
Novi vlasnik i investitor su 2012. godine odlučili da ožive „Levski bioskop“ pretvarajući ga u multifunkcionalnu dvoranu za različite kulturne događaje. Namera je da se prostori urede tako da se mogu koristiti za pozorišne produkcije, muzičke predstave, koncerte, izložbe i korporativne seminare.

Uzimajući u obzir negativno iskustvo ljudi koji žive u zgradi iznad salona, novi vlasnik odlučuje da otkloni sve strukturalne nedostatke koji su preduslov za prenos buke i da postigne optimalno zvučno okruženje, kako u dvoranama tako i u stanovima kooperanata okolo.

Decibel tim dobio je poziv za rad na ovom projektu u 2014. Da bi se pravilno propisali i dizajnirali zvučnoizolaciona rešenja, urađena su brojna akustična merenja, nakon čega je usledilo kompletno projektovanje i primena sistema za smanjenje buke za potrebne konstrukcijske i ventilacione elemente.

Pored dela sa „zvučnom izolacijom“, projekat Citi Mark Art Center obuhvata i deo za akustičnu obradu, u kome je glavni dizajner inženjer I. Hristev, diplomirani inženjer akustike u Danskoj.

Rezultati zvučnih i zvučnih propisa
Nakon primene svih projektovanih i propisanih mera, merenja zvučnog pritiska izvršena su u radnom režimu. Pri zvučnom opterećenju od 90 dBA u hodnicima, u prostorijama neposredno iznad njih, izmereni su nivoi između 28 dBA - 29 dBA. Ovim nivoima se postižu zadate projektne vrednosti i poštuju se minimalni nivoi zvučne izolacije navedeni u Pravilniku br. 4 iz 2006. , kako bi se smanjila štetna buka.

Najznačajniji rezultati postignuti pravilnom zvučnom izolacijom izveštavaju stanovnici zgrade koji nakon primene mera ne samo da nisu pod uticajem buke, već ostvaruju dobrosusedske odnose sa novim vlasnikom Kino Levski.

Pogledajte unutrašnjost galerije ispod i posetite Citi Mark Art Center da biste uživo čuli kako zvuči savršeno okruženje.

Slični proizvodi

Koristimo kolačiće na našoj veb stranici. Ako nastavite, prihvatate ove kolačiće. Saznajte više o kolačićima.