Звучна изолација ресторан у "Сан Стефано Плаза"

„Сан Стефано Плаза“ је један од најиновативнијих мултифункционалних комплекса изграђених у последњих 10 година у срцу Софије. Зграда која се налази у мирној улици у аристократском кварту у близини Докторове баште одликује се савременом грађевинском технологијом.

Поред стамбених и пословних простора, комплекс садржи и СПА са теретаном, уметничку галерију и дечје просторе и рекреацију на отвореном. Са једне тачке гледишта, такви комплекси се преферирају због погодности и близине урбаних потреба сваког дана, али са друге изазивају потребу за екстремном контролом буке и елиминацијом буке коју изазивају различите активности комплекса.

Крајем 2016. године управа Сан Стефано Плаза контактирала је DECIBEL и почетком 2017. започела је радове на звучној изолацији ресторана "Схтастливетса", на захтев инвеститора. Циљ је био да се спречи могући проблем са буком која долази од луксузног ресторана „Схтастливетса“ до виших нивоа стамбених зона. Као први корак DECIBEL врши акустички преглед зграде и конструкције. Циљ је измерити тренутни ниво звучне изолације конструкције како би се зауставио звук и дизајнирао тачан тип звучне изолације и правилно поставио да би се постигла пуна ефикасност.

Након испитивања тренутног стања конструкције следи једномесечни период пројектовања и тестирања, да би се достигли најдовољнији нивои звучне изолације. Материјали коришћени у пројекту су плоче овјеса и звучно изолације нове генерације, које је за зидове развио DECIBEL - MUTE SYSTEM.

По завршетку фазе дизајнирања, управа Сан Стефано Плаза одлучила је DECIBEL-у доделити комплетну звучну изолацију у ресторану. Током процеса инсталације изазови као што су уграђене инсталације и жеља да се искористи најмање простора од употребљивог простора.

Коначни и најишчекиванији корак била су коначна мерења. DECIBEL-ов свеукупни рад на истрази, дизајнирању и примени звучне изолације у ресторану "Схтастливетса" у комплексу Сан Стефано Плаза постигао је резултате до 5,6 дБ бољи од предвиђених.

Галерия

Сродни производи

We use cookies on our website. By continuing you accept these cookies.