Buka iz zgrade Evropskog parlamenta

 

Zgrada Evropskog parlamenta nalazi se na jednoj od najprometnijih lokacija u centralnoj Sofiji. Da bi vazduh mogao da cirkuliše, na krovu je postavljena komora za klimatizaciju, koja radi tokom dana. Pored toga, iz dvorišta zgrade, na šestom spratu radi dizel generator. Predmetno dvorište dijeli zgradu Europskog parlamenta s nekoliko stambenih zadruga. Poslednjih godina stanovnici ovih zadruga pojavili su se brojne pritužbe na veliku buku koja dolazi od dizelaša i klimatske komore na krovu.

Zbog problema, Evropski parlament kontaktirao je DECIBEL radi trajnog rešenja. Naš tim je kreirao projekat izolacije buke iz komore za klimatizaciju i dizel motora.

DECIBEL pristup je imao nekoliko faza. Prvo, prigušivačima su se koristili prigušivanje otvora, a za neke od njih morale su se pričvrstiti dodatne konstrukcije da bi izdržale vremenske uslove. Ograda PZP ploča postavljena je oko komore za klimatizaciju, sa perforiranim limom na prednjoj strani i čvrstim limom sa zadnje strane kako bi se izolirao višak buke.

Bilo je poteškoća tokom procesa zbog živahne lokacije lokacije. Konstrukcijski elementi su pojedinačno dizajnirani tako da nisu veći od 2,40 metra, tako da se mogu prevoziti na krov pomoću građevinskog lifta. Nakon ugradnje klima uređaja, isti postupak se pokvario i sa dizel generatorom, a pored zidova bilo je potrebno ugraditi i krov. Čitava instalacija je završena u roku od 30 dana.

Odmah nakon postavljanja dve strukture usledili su pozitivni komentari podnositelja žalbi koji su živeli u zadrugama, koje su delile zajedničko dvorište sa zgradom Evropskog parlamenta.

Galerija

Srodni proizvodi

We use cookies on our website. By continuing you accept these cookies.