Zvučna izolacija hladnjaka u "San Stefano Plaza"

„San Stefano Plaza“ je kompleks koji kombinuje funkciju „stanovanja“ sa elementima mešovite zone kako bi stanovnicima pružio maksimalan komfor. Nudi širok spektar usluga u svojim modernim maloprodajnim prodavnicama i restoranima, umetničkoj galeriji i SPA centru.

 


U čemu je bio problem?

 


Prostorije za komercijalne aktivnosti nalaze se u donjim nivoima zgrade, odmah pored prehrambene prodavnice Billa. Na podzemnom parkingu instaliran je spoljni klima uređaj, koji služi za potrebe prodavnice. - Stvara buku koja odjekuje na gornjim spratovima i stanovnici se osećaju kao da su u tunelu.

 

Šta je bilo rešenje?

 

Tim „San Stefano Plaza“ bio je odlučan da reši problem i kontaktirao nas je radi konsultacija. Nakon dijagnoze problema, inženjerski tim DECIBEL-a ponudio je rešenje, koje je odobrilo rukovodstvo etažnog kompleksa i započeti projektni radovi. Ovaj projekat smo podelili u dve faze.

 


Faza 1 - ugradnja metalno perforiranih „PZP“ ploča (debljine 50 mm) bez zadnjeg poklopca, na zidove oko rashladnika, kako bi se smanjile reflektujuće površine kroz ploče za apsorpciju zvuka. Ideja ovog koraka bila je da se zvučni talasi sa zadnje strane rashladnog uređaja ne odražavaju i ne vraćaju na podzemni parking, odnosno na problematično područje.

 


Faza 2 - ugradnja 2 prigušivača ispred ventilatora hladnjaka dužine 1500 mm, spoljnog prečnika F950 mm i debljine apsorpcije zvuka od 100 mm.

 


Rezultati:

 


Poslednja faza u projektu bila je merenje nivoa zvuka, koje je izvršio predstavnik DECIBEL-a. Izveštene vrednosti buke premašile su očekivanja naših klijenata. Čitav projekat, počev od faze dizajniranja do merenja konačnih rezultata, trajao je samo mesec i po dana.

 


Ovo nije prvi put da nam tim San Stefano Plaza veruje. Ovde možete videti i druge naše realizovane projekte u multifunkcionalnom kompleksu: ->

„San Stefano Plaza“ je kompleks koji kombinuje funkciju „stanovanja“ sa elementima mešovite zone kako bi stanovnicima pružio maksimalan komfor. Nudi širok spektar usluga u svojim modernim maloprodajnim prodavnicama i restoranima, umetničkoj galeriji i SPA centru.

 


U čemu je bio problem?

 


Prostorije za komercijalne aktivnosti nalaze se u donjim nivoima zgrade, odmah pored prehrambene prodavnice Billa. Na podzemnom parkingu instaliran je spoljni klima uređaj, koji služi za potrebe prodavnice. - Stvara buku koja odjekuje na gornjim spratovima i stanovnici se osećaju kao da su u tunelu.

 


Šta je bilo rešenje?

 


Tim „San Stefano Plaza“ bio je odlučan da reši problem i kontaktirao nas je radi konsultacija. Nakon dijagnoze problema, inženjerski tim DECIBEL-a ponudio je rešenje, koje je odobrilo rukovodstvo etažnog kompleksa i započeti projektni radovi. Ovaj projekat smo podelili u dve faze.

 


Faza 1 - ugradnja metalno perforiranih „PZP“ ploča (debljine 50 mm) bez zadnjeg poklopca, na zidove oko rashladnika, kako bi se smanjile reflektujuće površine kroz ploče za apsorpciju zvuka. Ideja ovog koraka bila je da se zvučni talasi sa zadnje strane rashladnog uređaja ne odražavaju i ne vraćaju na podzemni parking, odnosno na problematično područje.

 


Faza 2 - ugradnja 2 prigušivača ispred ventilatora hladnjaka dužine 1500 mm, spoljnog prečnika F950 mm i debljine apsorpcije zvuka od 100 mm.

 


Rezultati:

 


Poslednja faza u projektu bila je merenje nivoa zvuka, koje je izvršio predstavnik DECIBEL-a. Izveštene vrednosti buke premašile su očekivanja naših klijenata. Čitav projekat, počev od faze dizajniranja do merenja konačnih rezultata, trajao je samo mesec i po dana.

 


Ovo nije prvi put da nam tim San Stefano Plaza veruje. Ovde možete videti i druge naše realizovane projekte u multifunkcionalnom kompleksu: ->

„San Stefano Plaza“ je kompleks koji kombinuje funkciju „stanovanja“ sa elementima mešovite zone kako bi stanovnicima pružio maksimalan komfor. Nudi širok spektar usluga u svojim modernim maloprodajnim prodavnicama i restoranima, umetničkoj galeriji i SPA centru.

 


U čemu je bio problem?

 


Prostorije za komercijalne aktivnosti nalaze se u donjim nivoima zgrade, odmah pored prehrambene prodavnice Billa. Na podzemnom parkingu instaliran je spoljni klima uređaj, koji služi za potrebe prodavnice. - Stvara buku koja odjekuje na gornjim spratovima i stanovnici se osećaju kao da su u tunelu.

 


Šta je bilo rešenje?

 


Tim „San Stefano Plaza“ bio je odlučan da reši problem i kontaktirao nas je radi konsultacija. Nakon dijagnoze problema, inženjerski tim DECIBEL-a ponudio je rešenje, koje je odobrilo rukovodstvo etažnog kompleksa i započeti projektni radovi. Ovaj projekat smo podelili u dve faze.

 


Faza 1 - ugradnja metalno perforiranih „PZP“ ploča (debljine 50 mm) bez zadnjeg poklopca, na zidove oko rashladnika, kako bi se smanjile reflektujuće površine kroz ploče za apsorpciju zvuka. Ideja ovog koraka bila je da se zvučni talasi sa zadnje strane rashladnog uređaja ne odražavaju i ne vraćaju na podzemni parking, odnosno na problematično područje.

 


Faza 2 - ugradnja 2 prigušivača ispred ventilatora hladnjaka dužine 1500 mm, spoljnog prečnika F950 mm i debljine apsorpcije zvuka od 100 mm.

 

Rezultati:

 


Poslednja faza u projektu bila je merenje nivoa zvuka, koje je izvršio predstavnik DECIBEL-a. Izveštene vrednosti buke premašile su očekivanja naših klijenata. Čitav projekat, počev od faze dizajniranja do merenja konačnih rezultata, trajao je samo mesec i po dana.

 


Ovo nije prvi put da nam tim San Stefano Plaza veruje. Ovde možete videti i druge naše realizovane projekte u multifunkcionalnom kompleksu: -> https://www.decibel.co.rs/residential-soundproofing/?project=105

Galerija

We use cookies on our website. By continuing you accept these cookies.