Zvučna izolacija luksuznih apartmana, Sofija 2021.

Zagađenje bukom postaje sve veći problem i ima sve veći uticaj na zdravlje i san stanovnika velikih gradova. U našem glavnom gradu, merne tačke za prošlu godinu izvestile su da se preko 60% urbanih područja nalazi u bučnom okruženju i dostiže prosečne dnevne indekse od 58 dBA i 77 dBA.

 

Nivo buke oko 50-60 dBA negativno utiče na nervni sistem i ometa rad i odmor.

 

Godine 2020. preduzetnik i vlasnik R&R apartments odlučio je da renovira staru zgradu iz 1980. godine u ulici Chataldja u centru prestonice i da će stvoriti visokokvalitetne stanove za iznajmljivanje za iznajmljivanje. Njegova ideja je da će pored ponuđenih butičnih usluga svojim kupcima ponuditi i visokoklasni akustični komfor i poverljivost. Usluga koja se retko nudi, čak i u otmenim hotelima, ali je sve traženija od ljudi koji cene kvalitet svog sna i ne žele da ih ometaju ili ometaju okolni stanovnici.

 

Zadatak vlasnika bio je da postigne maksimalni nivo zvučne izolacije između stanova. U ovom slučaju, maksimalna zvučna izolacija značila je da ono što se događa u stanu ne sme da čuje niko iz susedstva. Muzika, govor, glasni razgovori u malim dnevnim satima trebali su biti omogućeni za neke klijente R&R apartaments, ali ne na štetu udobnosti drugih klijenata.

 

Pored zvučne izolacije između stanova, klijent je insistirao i na zvučnoj udobnosti u prostorijama. Zahtevao je uklanjanje odjeka i maksimalan osećaj samoće i udobnosti.

 

Naš rad na projektu obuhvatio je odabir najprikladnijih materijala za zvučnu izolaciju i ugradnju. Po završetku građevinskih i završnih radova, projekat smo završili ugradnjom akustičnih tekstilnih zidnih ploča sa visokim indeksom apsorpcije zvuka. Instalirani na pravim mestima na zidovima iza kreveta i na zidovima iza televizora, akustični paneli dopunjavali su efekat zvučne izolacije ugrađene u zidove.

 

Trenutak istine nastupa prilikom sprovođenja kontrolnih merenja postignutog rezultata. U tu svrhu smo stvorili stvarnu svakodnevnu situaciju. Povećali smo nivo televizora u jednom od stanova na maksimum i izmerili nivo od 80 dBA. Otišli ​​smo u sledeći stan da snimimo nivo usputnog zvuka. Izmerili smo nivo buke od 25 dBA (10 dBA ispod norme za miran san). Pokušali smo da ušima čujemo zvuk televizora u susednoj sobi, ali nismo uspeli. Rezultat kombinacije zvučne izolacije i zvučnih ploča premašio je očekivanja naših klijenata, a u svoj portfelj zabeležili smo još jedan savršeno izveden projekat.

 

Vlasniku R&R apartments želimo pune stanove i zadovoljne kupce. Više informacija o smeštaju u butičnoj zgradi R&R apartments možete pronaći ovde .

Galerija

Srodni proizvodi

We use cookies on our website. By continuing you accept these cookies.