Kontaktirajte nas

KONTAKTIRAJTE NAS

Voleli bismo da Vas čujemo! Pošaljite nam poruku i jedan od naših predstavnika će vam se javiti u najkraćem mogućem roku.

(Popunite sva polja, označena sa *.)

Kako želite da Vas kontaktiramo?


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

По успешната соработка во 2017 година, на почетокот на 2019 година, ДЕЦИБЕЛ повторно беше побарана од нејзиниот клиент - Нов бугарски универзитет, да го реши проблемот со акустиката со намалување на времето на реакција во нивниот новоизграден сектор во училницата.

Просториите во Nвезди се изработени целосно од стакло - аквариум. Во простории од овој вид, изработени целосно од цврсти и рефлективни површини, како што е стакло, се зголемува времето на реакција (ехо). Одгласите се мешаат со намалување на нивото на разбирливост на говорот, создаваат напнатост во звучникот и ја попречуваат концентрацијата на учениците. Таванот на просторијата е исто така отворен, со стаклени партиции што не го достигнуваат, за подобра аерација на просторијата. Со тоа, таванот не запира на премин на звук помеѓу собите.

Често е случај инженерите ДЕЦИБЕЛ да се соочат со предизвикот да решат проблем со акустика што се појави по целосното завршување на проектот и ентериерот. Искуството покажа дека кога звучната изолација не е предвидена во фазата на проектот, но се бара потоа, проектите стануваат поскапи и треба да се направат промени во веќе завршени простори.

За да се реши проблемот кај BUвезди и да се намали нивото на реакција, инженерите ДЕЦИБЕЛ предложиле да инсталираат хоризонтални акустични тампони на таванот без да се наруши видот со стаклените прегради на просторијата. Буфалите биле изработени од импрегниран технички полиуретан и акустичен текстил.

Стандардниот услов за училници е РТ <0,80 сек.
Резултатот од мерењата покажа дека успешно го намаливме нивото на звук во просториите и ја подобривме акустичната средина со опиплив 4dB.

Ако исто така треба да го намалите нивото на загадување на бучавата на која сте изложени - не одложувајте! Контактирајте нè во вашата најрана погодност. Нашата цел е да дизајнираме, развиваме и испорачуваме решенија за изолација на звук кои во голема мерка ќе ја подобрат автентичната атмосфера на станбени и работни места на нашите клиенти.

Koristimo kolačiće na našoj veb stranici. Ako nastavite, prihvatate ove kolačiće. Saznajte više o kolačićima.