Ко смо

DECIBEL- звучна изолација и акустика

DECIBEL је бугарска инжењерска и производна компанија, основана 2012. године у Софији. Данас је DECIBEL један од највећих произвођача звучне изолације и звучних решења доступних у преко 38 земаља света.

Иновација и наука воде у нашем раду. Поред производње и развоја система за контролу буке, дизајнирамо и инсталирамо наша решења за купце широм света. Наша решења укључују системе звучне изолације за домове, канцеларије и клубове; акустични материјали за студије, спаваће собе и хотеле; звучне изолације индустријских кабина за машине и производне линије, као и решења за изолацију вибрација за одређену производну опрему и возила.

Наши купци и партнери широм света одабиру нас због кратког времена испоруке, софистицираног приступа инжењерским решењима (која штеде новац) и гаранције за постизање резултата које дајемо.

Посебну пажњу посвећујемо читавом циклусу пројекта - од дизајна, преко производње, испоруке и уградње до његовог завршетка са завршним контролним мерењима.

Током година, наш тим је завршио преко 2700 пројеката звучне изолације и акустике за стамбене зграде, клубове, индустријске расхладне уређаје, канцеларије, конференцијске сале, па чак и склоништа за животиње и јахте, а референце за одличне резултате добио је и од приватних клијената и од архитеката, инвеститора, организације за управљање пројектима, грађевинске компаније, приватне и јавне организације из Бугарске, Европе и Азије.

 

Производни погон

DECIBEL има сопствени производни погон од 2000 м2 смештен у Ботевграду у Бугарској, што нас чини једним од највећих произвођача звучне изолације и акустичних материјала у Европи.

По први пут фабрика DECIBEL отворила је своја врата 2014. године и започела производњу акустичних дифузора и облога од наелектрисаних влакана - флок. У 2015. години компанија је купила машину за брзо резање жицом за формирање акустичних блокова. Следи куповина машина за обраду метала и CNC секача за производњу перфорираних и урезаних акустичних плоча.

До данас је део производње DECIBEL-а роботизован, док фини детаљи наши квалификовани занатлије раде прецизним рукама. Фабрика је подељена на секторе за прераду дрвета, метала, текстила и производњу гипса-композитних производа.

Свакодневно се из наше фабрике испоручују производи за звук и изолацију на 3 континента, који се дистрибуирају преко 20 представника широм света који их нуде у својим продавницама и складиштима.

 

Оснивачи

Ph.D. MSc. Eng. Tsvetan Nedkov
Оснивач / CEO @ DECIBEL
LinkedIn Profile
Докторска дисертација: „Развој метода и алгоритама за прорачун губитака преноса звука смањењем шума на зидним облогама за студије за снимање и концертне сале."

Магистар грађевинарства УАСГ, Софија

Diana Tzonevska- Nedkova
Оснивач / CMO @ DECIBEL
LinkedIn Profile
BA International Business (German & Italian) @ European Business School London, UK
МА Brand building (English) @ New Bulgarian University, Sofia

 

Иновације и научни допринос

DECIBEL одсеком за истраживање и развој руководи др. инж. Цветан Недков са докторском дисертацијом на тему „Истраживање и развој метода и алгоритама за израчунавање преносног губитка партиција за концертне сале и студије за снимање“. У развоју нових производа, DECIBEL је успешно сарађивао са Одељењем за физику Универзитета за архитектуру, грађевинарство и геодезију, Одељењем за радио и телекомуникације Техничког универзитета у Софији и Одељењем за полимерно инжењерство Универзитета у Хемијска технологија и металургија, Софија.

Следећи научни радови у наставку имају фактор утицаја и потврђују научну природу нашег процеса развоја производа:

1.  MUTE SYSTEM композитни систем са објављеним резултатима на међународној научној конференцији ICEST 2014

2. Пројектовање и производња смањене коморе пригушивача за испитивање узорака у лабораторији за физику на УАЦЕГ-у, пријављено на научној конференцији на UACEG, 2014

3. Развој индустријских пригушивача шеврона објављен у IJETCAS International Journal 2015


4. Вишеслојне композитне звучно изолационе плоче за зидове, објављено на CEMA 2015

5. Развој и реализација вишеслојне танке плоче за смањење звука за постојеће зидове, представљена на међународној конференцији - IcETRAN, Serbia, 2017

We use cookies on our website. By continuing you accept these cookies.