Zvučna izolacija i akustika za
dvorane

Pored akustične obrade i zvučne izolacije u halama sa različitim specifičnim zvučnim namenama posebna pažnja se obraća i na dizajn. To su dvorane za akustične i elektroakustične koncerte, pozorišne i operske predstave, konferencije i prostor mešovite namene. Jedan od glavnih zadataka u izgradnji takvih objekata jeste definisanje tačne namene dvorane. Često su želje investitora da hale budu multifunkcionalne, što je tehnički ostvarivo izvođenjem promenjive akustike. Treba imati u vidu da je promenjiva akustika razlog ozbiljnog povećanja troškova hale i vremena za realizaciju projekta. Prednost ove vrste dvorane je u tome što pružaju mogućnost da potpunije ispune svoj raspored.

Da bi ovakav projekat bio uspešan, preduslov je da se radi sa profesionalnom akustičnom kompanijom već u fazi preliminarne studije, a broj značaknih faktora koji bi uticali na krajnji rezultat i troškove se uzimaju u obzir. Važni faktori uključuju: spoljne izvore buke, lokaciju i mogućnosti projektovanja zgrade, funkciju, ispunjavanje različitih standarda, povrat ulaganja, procenu rizika i izvodljivost projekta.


DECIBEL ima niz uspešnih projekata i realizacija, kako u profilisanim tako i u multifunkcionalnim salama, a koje možete videti dole. Takođe, možete pozvati našeg stručnjaka za konsultacije.

Ako želite da dobijete ponudu za zvučnu izolaciju ili savet, pošaljite nam upit na: office@decibel.co.rs

Srodni proizvodi

Slični projekti

We use cookies on our website. By continuing you accept these cookies.