Звучна изолација
бучних машина

Произвођачи машина и опреме чешће посвећују време и труд да испитају своје производе у фази пројектовања колико буке емитују у животну средину и вероватно да би постали тиши. За ове студије, произвођачи опреме ангажују стручњаке за звучни инжењеринг.

DECIBEL развија рјешења за смањење буке за индустрију машинства. Решења могу бити пасивна и активно пасивна или оба. Пасивни системи могу бити постављени попут звучних кутија и звучних прекривача тако да дизајн компоненти машине одређује да су тихи. Активно-пасивни системи укључују комбинације звучно заштићених кутија и техника активног гашења буке и вибрација у ваздуху путем претварача и звучника.

Пасивни системи су широко применљиви за све врсте производних, кућних и транспортних машина. Пасивно активни системи су применљиви на ваздушне канале система који раде са ваздухом за грејање, вентилацију и хлађење. Пасивно активни системи су такође применљиви у аутомобилској и ваздухопловној индустрији.

Један од параметара при избору производне опреме и машина је колики је ниво буке коју ће стварати. Према томе и да ли ће употреба више јединица у једној просторији премашити законом дозвољене стандарде за буку.

Улагање у тише машине и опрему има бројне предности, као што су смањење потребне личне заштитне опреме (слушалице и чепићи за уши), смањење трошкова плата радницима за рад у штетним условима, мања учесталост употребе боловања и смањење "отпад" у производњи. С друге стране, тише машине или њихова звучна изолација гарантују одсуство проблематичних односа са суседним становницима и другим предузећима, као и законске потешкоће у стављању у функцију и испуњавање захтева за загађење буком у Европској унији.

У случају да на тржишту нема довољно опреме, DECIBEL нуди додатна локална решења након уградње опреме и потпуне редукције звука у производним и индустријским просторијама.

Ако желите добити понуду за звучну изолацију или савјет, пошаљите нам упит на: contact@decibelinternational.com

Srodni proizvodi

Slični projekti

We use cookies on our website. By continuing you accept these cookies.