Један од основних захтева за ноћне клубове је да имају добар звук и истовремено бучно загађују околно подручје. Постизање ова два услова сваки је пут велики изазов, а акумулирано искуство DECIBEL-а у стотинама таквих пројеката широм света гарантује незаборавну визију и резултате уз оптималне буџете.
Ресторани су места за сусрете и дружење у којима је поред добре хране и пријатне атмосфере од изузетне важности. Бука коју многи људи стварају на једном месту, поверљивост разговора и музичка позадина три су супротна аспекта решавања акустичког задатка у ресторанима и баровима. Успех је у равнотежи између ове три, за коју DECIBEL има своје јединствено знање стечено током дизајнирања многих таквих пројеката. Детаљна анализа и приступ правилном одабиру активних и пасивних система за контролу буке и звука карактеристични су за DECIBEL-ов рукопис.